DEN ZEMĚ – CHRAŇTE NAŠI ZEMI

DEN ZEMĚ – CHRAŇTE NAŠI ZEMI

Den Země je den věnovaný Zemi, který se každoročně koná 22. dubna. Tento svátek je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti, 21. března, a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek, jež upozorňuje lidi na dopady ničení životního prostředí.

Na oslavu tohoto svátku pořádá ZŠ Pozlovice PROJEKTOVÝ DEN – DEN ZEMĚ, který se koná v úterý 22.dubna 2014

Žáci vymění učebnice za sportovní oblečení. Můžou se těšit na spoustu záhadných pokusů a jiných aktivit pojících se se Dnem Země. 

___________________________________________________________

Žáci byli uvedeni do tohoto projektového dne slovem pana učitele Slámečky a jeho krásnou prezentací. Dále zhlédli další powerpointovou prezentaci „Umění Recyklace“, ta byla  připravena paní učitelkou Blankou Hořákovou.

Děti měly několik stanovišť s pokusy, bádáním, objevováním a pozorováním, zároveň také vypracovaly pracovní listy badatelského typu. Ve škole máme vystavenou sbírku přírodnin, založen pokus cestování vody, jehož postup žáci můžou každý den sledovat. Každá skupinka si také vytvořila planetu Zemi neobvyklým výtvarným způsobem. Máme je také ve škole na nástěnce k nahlédnutí.

Všichni – žáci i vyučující – se akce zúčastnili s nadšením. Tato nová akce  pro nás byla zpestřením. Tento den probíhal pod vedením paní učitelky Bílové (1. a 2. tř.) a paní učitelky Hořákové (3., 4., 5. tř.)

Blanka Hořáková