ŠKOLNÍ VÝLET

4. červen byl krásný den, a to nejen počasím, ale také svou náplní – čekal nás školní výlet. Ráno jsme se autobusy vydali nejdříve na hrad Buchlov. Tam nás už čekala průvodkyně v kostýmu, která nás jaksepatří vylekala klíči upuštěnými u hrobky mumie. Popovídala o pánech, kteří na Buchlově pobývali a povykládala i pár tajemných legend. Třeba o kouzelném zrcadle, do kterého, když se panna podívá a zbytek dne nepromluví, do roka zkrásní. Páťačky tedy po nakouknutí ještě chvilku všelijak gestikulovaly, ale za rok… no uvidíme. Pod nádherným lustrem se zase mělo vyslovit přání tak nahlas, aby jej všichni v místnosti slyšeli, pak se prý vyplní. „Já chci svůj vlastní traktor!“ zahřmělo sálem bez zaváhání. Že nevíte, kdo si přál?
Poté nastal přesun do Buchlovic do místní nádherné zámecké zahrady, kde jsme se všichni snažili vyfotit pávy. Někdo se i zchladil ve fontáně, ale to nás už čekala prohlídka zámku.  Po ní jsme všichni s povděkem uvítali odpočinek na krásném hřišti v blízkosti cukrárny.
FOTO                                                                                                  Mgr. Jana Antošová