ÚŘAD MĚSTYSE

 

12Slovo dalo slovo…

Při pondělním letmém setkání s paní starostkou jsem ji oslovila s návrhem, že bychom se s žáky 4. třídy přišli podívat na úřad městyse Pozlovice, abychom zjistili, co všechno se na takovém úřadě děje. V rámci osnov totiž probíráme učivo „Místo, kde žijeme – obec x město“. Paní starostka souhlasila, a tak jsme v úterý vyrazili.

Plni očekávání jsme zaklepali a čekali, co se bude dít.

Starostka městyse, Ing. Olga Tkáčová, děti pozvala do zasedací místnosti úřadu, kde při své prezentaci ukázala a popsala schéma celého úřadu, jednotlivých odborů a také náplň práce jednotlivých pracovníků, kteří se na chodu této organizace podílejí. Hovořila například o historii obce a úřadu nebo o tom, kde se vzal název „Městys“. Potom představila jmenovitě všechny pracovníky, kteří se s námi sešli v zasedací místnosti, a postupně jim předala slovo. Děti bedlivě naslouchaly a pozvolna zjišťovaly, jak jednotlivé odbory pracují, co je jejich náplní a co všechno je nutné zajistit, aby byli všichni občané spokojeni a vše fungovalo, jak má.

Děti položily přítomným také několik dotazů (např. „Je těžké být starostkou“? „Co všechno máte v plánu v Pozlovicích vylepšit“? apod…)

Přítomní pracovníci nás provedli budovou úřadu, nechali nás nahlédnout do svých pracoven, ukázali dětem archiv, kde se shromažďují veškeré dokumenty, poštovnu, knihovnu a s úsměvem a ochotou odpovídali na všetečné otázky.

Přišel čas loučení… paní starostka popřála žákům hodně štěstí při studiu, dala jim sladkosti a my jsme odcházeli plni nových poznatků a dojmů.

Ráda bych touto cestou poděkovala starostce Ing. Olze Tkáčové za to, že si ve svém nabitém programu našla čas a zorganizovala pro nás hodinu plnou nových a velmi zajímavých informací. Děkuji také všem přítomným pracovníkům úřadu za jejich čas, poutavá slova o jejich práci a těším se na další setkání s nimi – vždyť jednou vidět je lepší, než stokrát slyšet.

My jsme vše viděli i slyšeli…! DĚKUJEME !!!

Ivana Dědková, třídní učitelka.                                                               FOTO