Máme kamarády ve Španělsku a Itálii!

Děti 4. a 5. třídy se letos zapojily v rámci hodin angličtiny do mezinárodního projektu s vánoční tematikou. Projekt byl vytvořen pod záštitou evropské komunity škol zvané eTwinning, která podporuje evropské školy ve vzájemné spolupráci.

Projekt, kterého se naše děti zúčastnily, zahrnuje několik úkolů. Jedním z nich bylo vlastnoruční vytvoření vánočního přání, ve kterém děti popřály svým španělským a italským kamarádů veselé Vánoce a šťastný nový rok. Přestože musely děti svá přání napsat v angličtině, do práce se vrhly s vervou. Práce jim šla od ruky a všem se vánoční přáníčka moc vydařila. 

Když měly děti hotovo, putovala jejich přání směrem do Itálie a Španělska. Nastaly týdny nedočkavosti a čekání na paní pošťačku, která jim doručí tolik očekávanou poštu. Dočkali se! Děti, naladěny předvánoční atmosférou, si s nadšením prohlédly a přečetly psaní od svých italských a španělských kamarádů. Mnozí se shodli, že tato mezinárodní výměna vánočních přání, je pro ně vzrušujícím a nezapomenutelným zážitkem.