VYCHÁZKA ZA ZVÍŘÁTKY

Na 23. června se prvňáčci dlouho těšili. Měli slíbený výlet do Podhradí. Nad ránem vydatně pršelo, přesto stáli před osmou všichni s batůžky na zádech a odhodláni na výlet jít.

Cesta byla dlouhá, ale Štěpán Koudelka všechny vesele popoháněl, že taťka už čeká. A opravdu. Uvítal nás usměvavý pan Koudelka, který se dvě hodiny neúnavně věnoval dětem. Krmili jsme koně, ovce a obdivovali nově vydlážděné prostranství před opečovávaným penzionem. Do té chvíle jsme byli ještě jakž takž suší. Po hlášce: „Kdo chce vidět Lindu a Pindu?“ a odpovědi: „Já, já, já…“ děti vyběhly radostně na louku za kravami a už to v botách čvachtalo. Přesto jsme to statečně vydrželi a každý si mohl vyzkoušet ještě jízdu na koni. 
Panu Koudelkovi patří velké poděkování za úžasné přivítání, ochotu i péči. Děti měly přichystané dokonce i ohniště se špekáčky. Tam jsme se i ohřáli. Zpět jsme nemuseli šlapat v mokrých botách, protože jsme měli odvoz starým požárním vozem. Cestou jsme si ještě vyzvedli nějaké suché oblečení a pan Koudelka nás zavezl až ke škole. Chudáci pražské děti, o tomhle by se jim ani nesnilo! Takové dobrodružství.
Nakonec nás paní školnice zahřála teplým čajem a kupodivu jsme si odnesli jen zážitky a ne rýmu.

FOTO                                                                                                         Mgr. Jana Antošová