eTwinning

I letos se žáci 4. a 5. ročníku již zapojili do mezinárodní spolupráce s cílem najít si zahraniční kamarády a vyzkoušet si komunikaci v anglickém jazyce. Celoroční projekt, kterého se naši žáci účastní, je vytvořen pomocí platformy eTwinning, která podporuje evropské školy ve vzájemné spolupráci. Našimi partnery se letos stali žáci 5. ročníku z jihoitalského města Andria.

Prvním úkolem projektu bylo napsání dopisu. Žáci se v něm představovali, popisovali svůj vzhled, psali o svých koníčcích a nejrůznějších sportech, které mají rádi. Učili se vyhledávat potřebná slovíčka ve slovnících a mnozí z nich psali svůj dopis v angličtině vůbec poprvé. Netrvalo dlouho a dočkali jsme se pošty z Itálie. Děti moc potěšily dopisy od svých italských vrstevníků a těší se na pokračování projektu.

Druhým úkolem, který na naše žáky zatím čeká, bude vytvoření plakátu o našem okolí – místu, kde žijeme. Posledním, třetím úkolem, bude pro nás i děti z Itálie, věc velice nesnadná. Našim úkolem bude naučit se zazpívat vybranou písničku v italštině a Italové se budou učit česky J. Všichni jsme zvědaví, jak se s tímto úkolem popereme, ale budeme se hodně snažit! 

Fotky jsou na FB školy.